S1
Alle slags bøger
S1

Lydbogen og e-bogen har vundet indpas. Din post er digital. Undervisning og foredrag kan foregå online. Dette er ikke dårligt for miljøet! Trykte bøger tærer på klodens skove, og mindre papir har fordele. Men der er altså noget særligt ved en god, gammeldags bog. En bog, som man ikke får firkantede øjne af at læse, og som kan pynte i reolen.

Træer i regnskov

Genbrug er miljøbevidsthed

Hvad end du er en rigtig bogsamler og læsehest, eller bare har brug for enkelte studiebøger, kan det være en fordel at købe litteratur second hand. Verden får øjnene mere og mere op for fordelene ved genbrugshandel – og det gælder også på bogmarkedet. Jo flere gange en bog gives eller sælges videre, jo mere letter det trykket på produktion, skov og klimaforurening. Og så er det jo ikke en ulempe at kunne sparre lidt på udgifterne til læsestof. 

Find, hvad du søger

Jagten på at finde særlige bøger brugt kan være en udfordring. Via markedssider på sociale medier kan handles med privatpersoner, der ligger inde med netop dét, du søger. Men samtidig kan det være svært at skabe overblik på markedssiderne. En hjælp kan være at søge efter titler på hjemmesider, der er dedikeret til brugtbogssalg – det kan være på en side som bøgermedmere, der primært sælger brugte bøger. Fordelen ved sider som denne, er det kæmpe udvalg af udelukkende brugte bøger. Salgssidernes søgefunktion gør det nemt at lokalisere bestemte titler, og kategorierne gør det muligt at browse. Måske du finder den studierelevante, faglitterære bog til det halve af nyprisen. Eller måske du opdager din nye yndlingsforfatter på din online brugtbogsjagt.

Te, blomster og bøger

Reducer stress

Skærmtid er i særdeleshed en synder, når det gælder om at sænke stressniveauet. Det er påvist, at det er super godt at koble af med analog underholdning. At lade sig opsluge af en fysisk bog er en fryd, og kan hjælpe dig til at være nærværende. Det kan få hjernen i sving, og det stimulerer fantasien. 

Husk forfatterne

Det er en kæmpe glæde at være miljøbevidst og købe brugt. Ingen tvivl om det! Og husk, at du stadig har mulighed for at støtte dine yndlingsforfattere. Like dem på de sociale medier. Støt dem ved at deltage i litterære arrangementer. Eller stem på dem, når de er nominerede til priser.
Mange kunstnere gør det muligt at støtte dem via donation. De penge, du sparer ved at købe din fag- eller skønlitteratur second hand, kan du bruge til at støtte forfattere, du elsker. 

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

Leave A Comment

Related Posts