S1
S1

Eksamen – det virker så langt væk, indtil den lige pludseligt er meget tæt på. Det kan virke så uoverskueligt at skulle til eksamen – uanset om den er mundtlig, skriftlig eller noget tredje. Derfor kan det være en god idé at føle sig klar til eksamen, og her får du tre gode råd til, hvordan du hurtigt og nemt kan blive klar til eksamen.

Det er meget værre i hovedet

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at vi næsten altid har det værre inde i hovedet, end hvad det giver mening at have. Det betyder, at man nemt kan komme til at tænke sig ud af en spiral om, at man skal til at dumpe eller noget lignende. Nogle bliver så nervøse, at det ødelægger det for dem. En god teknik til selve eksamen er at tænke 90%-princippet. Det betyder, at du skal sigte efter at præstere 90% af dit maksimale niveau, for så kommer du til at slappe af. Tit kommer det resultat til at være bedre, end hvis du havde sagt 100% eller selv 110%.

Lav noget andet

Gå en tur med din cocker spaniel eller se en film sammen med venner eller familie. Det er vigtigt at kunne komme ud af eksamens-verdenen. Sørg også for at få nok søvn og rigeligt at spise, så din hjerne har noget at arbejde med. Især hunden kan være en god løsning, fordi man generelt er mindre stresset, når man nusser med en hund.

Det hele skal nok gå

Uanset hvor meget du frygter eksamen, skal det hele nok gå. Og hvis det ikke går så godt, så skal du nok få chancen igen. En ting, der er dårlig i dag, kan måske blive den ting, der er fantastisk i morgen. Tænk på det på den måde og held og lykke med eksamen!

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

Leave A Comment

Related Posts