S1
Bog med noter
S1

Det er stort at skulle gå fra folkeskolen til gymnasiet. I denne tid sker der mange nye ting, og man skal møde en masse nye mennesker. Det kan være hårdt i starten, når man træder ud af sine vante rammer. Men hvis du har ja-hatten på, skal det nok blive en dejlig tid, du altid vil huske godt tilbage på. Her kan du læse om, hvordan du får en god gymnasietid.

Klasseværelse med stole og borde

Sig ja 

I starten af gymnasiet er det vigtigt at vise, at man gerne vil være en del af fællesskabet. Derfor er det vigtigt at sige ja, når man bliv er inviteret til noget, hvis man altså kan. På denne måde vise du interesse. Vær desuden glad og åben, når du er sammen med dine venner fra gymnasiet. Det er ikke sikkert, at disse mennesker minder om dem fra folkeskolen. Det er godt at kende forskellige mennesker, og du skal ikke lade dig slå ud. Når der er fester, bør du også komme. Om du drikker eller ej. Gymnasietiden er en hård faglig tid, men også en tid, hvor man fester og har det sjovt. I kan også selv stable en fest på benene eller lave events. Fx kan I få hjælp fra et Eventbureau

Hør efter i timerne 

Når man starter i gymnasiet, er det hele som sagt nyt. Derfor er der mange ting, der kan fange ens opmærksomhed. Det er vigtigt at høre efter i gymnasiet, da tiden kan påvirke ens fremtid. Det snit man får i gymnasiet, er med til at bestemme dine senere uddannelsesmuligheder. Selvom uddannelse er lagt ude i fremtiden, er det alligevel vigtigt at tænke på. Når du hører efter i gymnasiet, vil du kunne få bedre karakterer. Selvom det hele ikke skal handle om snit og karakterer, er det stadig noget, man skal overveje.

Bibliotek på skole

Brug dine nye venner 

Det er vigtigt at kunne sparre med hinanden i gymnasiet, da det for alle er en ny tid med nye dilemmaer. Vær åben overfor dine nye venner. Hvis du har problemer, bør du gå til dem. På denne måde viser du også, at de kan gå til dig. Det kan være faglige problemer, men også private. Dine venner fra gymnasiet kommer til at være dine venner for livet, så I kan sagtens bruge hinanden. Selvfølgelig kommer man ikke til at være lige gode venner med alle i gymnasieklassen, men prøv i starten at være åben overfor alle. Nogle gange er det ikke dem, man taler med i starten, der bliver ens bedste venner. 

Gymnasietiden er helt unik, og derfor bør du virkelig nyde den. Hav ikke travlt med at få det overstået, men vær i det. 

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

Leave A Comment

Related Posts