S1
Skrive
S1

Det er ikke altid nemt at være forfatter. Det gælder uanset om du skriver skønlitterære eller faglitterære tekster. Du skal hele tiden være opmærksom på, hvad du vil sige, og hvordan du siger det. Det er virkelig noget af en kunstart at skrive godt, og derfor er det heller ikke noget, alle kan finde ud af. Hvis du har evnen, men ikke helt har fundet den rette måde at gøre det på, så læs med her. Du får gode forslag til, hvordan pennen kommer på gled, både i forhold til fysiske og mentale omstændigheder.

Kontor

Du skal være tilpas

Der er stor forskel på, hvilke omgivelser man som forfatter finder inspirerende. Fælles for alle er dog, er det ikke er ligegyldigt, hvor man sidder, når man skal skrive. Derfor skal du gøre op med dig selv, præcis hvor du skriver bedst. Det kan være et bestemt rum i dit hjem, eller det kan være på din yndlingscafé. Overvej, hvilke elementer du motiveres af. Kan du godt lide at være omgivet af planter, når du skal skrive? Skal rummet være lyst og imødekommende eller mørkt og huleagtigt? Det hele handler om, hvordan du bedst kommer ind i den bedste sindsstemning, som hjælper dig med at skrive så godt som muligt.

En anden ting, du skal være opmærksom på, er at du har det godt med dig selv, imens du skriver. Det kan være fristende bare at sætte sig i nattøj og forsøge at komme i gang, men det går sjældent specielt godt. At skrive er et arbejde, og derfor skal du føle dig præsentabel. Om det er flotte negle eller lækre sweatere, der skal til, ved du bedst selv.  

Tænksom

Forbered dig på, at alt ikke bliver en succes

Som forfatter vil du sikkert gerne have, at alt du skriver bliver fantastisk og brugbart. Virkeligheden er dog lidt en anden, for vi kan bare ikke forvente at være lige produktive og enestående hele tiden. Skriveprocessen kan være tung, og det hænder, at du kommer til at bruge en god mængde tid på noget, du rent faktisk ender med slet ikke at kunne bruge.

Det er møgfrustrerende, men det er alligevel med til at gøre dig til en bedre forfatter. Det gør nemlig, at du udvikler både dine skrivekundskaber og din refleksionsevne. Det er virkelig vigtigt at være kritisk over for det, man selv skriver, og du skal derfor huske, at det ikke er et nederlag at måtte vælge noget fra. 

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

Leave A Comment

Related Posts