S1
bærbar computer på bord
S1

I disse tider er vi mange, der arbejder hjemmefra og i 2020 er hjemmekontoret blevet det sted, mange opholder sig mest. Det er dejligt at arbejde fra sit hjem og slippe for transporttid og rødt lys hele vejen til og fra arbejde. Hjemmekontoret har dog den ulempe, at grænsen mellem kontor og dagligstue nemt bliver udvisket med tiden, hvis man ikke har disciplinen til at holde sit arbejdssted både ryddeligt og rent. 

En god tommelfingerregel er, at du indretter et fast kontorsted i dit hjem, hvor det kun handler om arbejde. Det kan være fristende at tage computeren med hen foran sofaen eller nyde sine måltider foran tastaturet. Begynd så at forestille dig, hvor beskidt der egentlig er i dit tastatur.

en vanddråbe

Luft til nye ideer

Minimalismebevægelsen og folk som Marie Kondo nyder for tiden stor popularitet med at få mennesker til at indse værdien i at rydde op og gøre rent. Ting fylder ikke kun fysisk. De roder også i vores hoveder. Bevidstheden om et rodet og beskidt hjem vil hele tiden optage plads i dit hoved, mens du sidder i hjemmekontoret – som jo også er dit hjem. Det spærrer for ideerne. Det er egentlig meget simpelt; jo gladere du er, og jo færre bekymringer du har, desto mere hjerneaktivitet kan frigives til produktive og fokuserede ideer. Når der er øget fokus på arbejdsopgaven, er der også mindre stress. 

rengøringshandsker og rengøringsting

Gør ordentligt rent en gang i mellem 

Du kommer ikke udenom, at der på et tidspunkt skal gøres rent og ikke bare ryddes op. En hovedrengøring er både rart for dit indeklima, sundhed og humør, men det er også en investering i din fortsatte effektivitet og fokus på hjemmekontoret. Hvis dit hjem er skinnende rent, er der også en overspringshandling mindre at komme i tanker om. 

Forfatteren Karen Blixen levede sit liv ud fra et princip om, at man altid skal gøre sig umage med sit liv. Det kan være at gøre sig umage i sine relationer med andre, at gøre sig umage i sit arbejde på hjemmekontoret og i denne sammenhæng også at gøre sig umage med sin rengøring. 

De fleste ved, hvordan man gør nogenlunde rent på overfladen, inden svigermor kommer til kaffe, men ved du helt ærligt, hvordan man gør rent i dybden? Hvis ikke kan du på nettet nemt finde webshops, der tilbyder både enkeltprodukter og billige rengøringspakker, hvor rengøringsmidler til hver opgave er samlet i én pakke. Samt finde rengøringsmidler til erhverv. Som bonus får man nogle steder de rette svampe og klude med i købet. Lækrest af alt er dog at der nogle steder er medfølgende rengøringsinstrukser, hvor man kan læse sig til, hvordan man gør sådan rigtigt rent. 

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

Leave A Comment

Related Posts